78192

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Pepan (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl

cokoli

pepan
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radim Pol??ek <polasek/=/e-dnes.cz>
> Předmět: Re: Pyl
> Datum: 22.12.2005 10:33:15
> ----------------------------------------
> Pánové, je to už asi 20 let, co byl způsob fermentace pylu v sklenicích
> přesně popsán v obsáhlejším článku ve Včelařství. Autor byl někdo z VUVČ (
> Veselý?)
> Pamatuji si z toho, že to bylo okopírované podle včel, to je stejně jako
> včely konzervují pyl v buňkách se tam vmíchala nějaký med o množství
> několika procent, pak se to udusalo do sklenic a sklenice, tehdy ještě s
> hliníkovým víčkem omnia se utěsnily zatavením víčka v včelím vosku.
>
> Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora
> jako med?
>
> R Polášek
>
> ----- Original Message -----
> From: "Gustimilián Pazderka" <>
> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Wednesday, December 21, 2005 11:55 PM
> Subject: RE: Pyl
>
>
> Radek HUBAČ:
> > Ve spouste věci mas pravdu, ale pylova zrna nepopraskaji během mlecneho
> > kvaseni. Dojde k naruseni bunecne steny ve smyslu propustnosti a dojde k
> > uniku )vyrovnání koncentrací různých látek po koncentračním spádu.
>
> .....
>
> Ze by doslo k fermentaci za pritomnosti mlecneho kmenu?....
>
> Jaký je zdroj takovych zprav? Ona fermentace rouskovaneho pylu, myslim ze
> bude mnohem zajimavejsi proces.
>
> _gp_
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13848


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu